Nijerya’da Türk mutfağı tanıtıldı
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Türk mutfağı klasik tanımlarıyla tanıtıldı.
Nijerya’nın başkenti Abuja’da bir otelde düzenlenen gala yemeğine yabancı misyon temsilcileri, diplomatlar ve çok sayıda Nijeryalı katıldı. Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada, Türk mutfak kültürünün Anadolu’nun kadim uygarlıklarından izler taşıdığını belirtti.
Türkiye’nin dünya mutfak rekoruna birçok katkı sağladığını belirten Bayraktar, “Dünyanın her yerinde beğeniyle tüketilen yoğurdun menşeinin Türkiye olduğunu pek çok kişi bilmiyor olabilir.” Büyükelçi Bayraktar, misafirperverliğiyle her zaman adından söz ettiren Türk kültürünün simgelerinden birinin de yardımlaşma ve dayanışma ruhunu simgeleyen Türk mutfağı olduğunu belirtti.
25 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinin 25 Mayıs’a kadar devam edeceğini belirten Bayraktar, “(Bu etkinlik Nijeryalılara ve diğer dostlara Türkiye’nin çeşitliliğini ve kültürünü tatma fırsatı vermeyi amaçlıyor. Türk mutfağının geçmişi.”
Etkinlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da kutlandı.